„Moldova n-a fost a strămoşilor mei,
n-a fost a mea şi nu este a noastră,
ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor!...”
(Ștefan cel Mare și Sfânt)
Au fost vremuri în care Moldova era considerată unul dintre principalele și respectatele centre comerciale, economice și politice din regiune. Principatul moldovenesc de pe vremea lui Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Alexandru Lăpușneanu, Petru Rareș și a altor domni era legendar, iar succesele lor manageriale, diplomatice și militare erau admirate de mulți oameni de stat europeni.
Unindu-și forțele cu popoarele țărilor din URSS, sute de mii de băștinași din Moldova au reușit nu numai să-și apere patria în timpul Frontului de răsărit din 1941-1945, ci și să participe direct la eliberarea lumii de ciuma fascistă.
Iar astăzi, republica noastră se confruntă cu o nouă provocare — românizarea totală și pierderea definitivă a identității moldovenești de secole. De fapt, asistăm la o nouă etapă de ocupație din partea României, care și-a însușit atitudinea anti-moldovenească încă de pe vremea Valahiei.
De fapt, există două opțiuni: a se predea, a renunța și a permite ca țara să fie condusă spre un colaps total, a pierde statalitatea și a crea un nou conflict regional. Trădând astfel memoria strămoșilor noștri, memoria lui Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Alexandru cel Bun și a multor alți eroi adevărați care și-au dat viața pentru statul moldovenesc în ultimele șase secole. Trădarea intereselor poporului este o cale de rușine și un blestem pentru generațiile viitoare.
În ciuda neînțelegerilor existente, trebuie să unim forțele și să mergem împreună, mână în mână, pentru a forma o nouă realitate, un nou viitor și o putere cu adevărat populară și pro-moldovenească în țară. Trebuie să restabilim relațiile cu prietenii istorici ai poporului moldovenesc și, în cooperare cu țările prietene din lume, să începem o nouă etapă de dezvoltare a statului moldovenesc.
Avem nevoie de o țară cu valori spirituale și morale înalte, în care copiii să știe că familia este cuplul dintre un bărbat și o femeie, iar conceptul de „familie” este sacru. Moldova a fost din punct de vedere istoric multietnică și fiecare naționalitate ar trebui să se simtă necesară, respectată și protejată.
În vederea elaborării acestei strategii și pentru a pune în aplicare decizia primului Congres al Republicii Moldova, care a avut loc la Chișinău la 26 octombrie 2023. În diferite localități din țară și peste hotare se formează deja Consiliile regionale ale țării, cu participarea strânsă a diasporei.
Sarcina noastră principală este de a consolida statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova, de a păstra valorile tradiționale și fundamentele spirituale și morale ale țării, de a asigura unitatea poporului multinațional și integritatea teritorială, de a dezvolta cultura și tradițiile moldovenești, de a crea condiții pentru o viață decentă pentru cetățenii republicii și de a dezvolta relații de prietenie cu țările lumii.